luni, 19 noiembrie 2018

Proces redeschis după moartea unui copil!

Greșeală grasă a unui judecător din Prahova lasă neconsolată o familie care și-a pierdut copilul de 9 ani, după ce s-a intoxicat cu gazul emanat de la o sondă neîmprejmuită.
 Patru ani a durat procesul până când instanță a decis că societatea vinovată de tragedie trebuie să plătească părinților daune de 135.000 de euro. Însă acum tot procesul trebuie reluat. Soluția dată de Judecătoria Ploiești a revoltat familia băiețelului decedat, care ceruse despăgubiri de 9 milioane de euro.
 Părinții au atacat sentința, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Magistrații de aici au constatat cu surprindere că în documentele primite se făcea referire la un accident rutier, și doar pe alocuri se vorbea de băiatul de 9 ani mort lângă sonda. Ei susțin că judecătorul care a soluționat cauza a refuzat “efectiv examinarea cauzei prin prisma probelor și a apărărilor” și nu a făcut o analiză proprie a dosarului, așa cum ar fi normal. 
Drept urmare, Curtea de Apel a decis rejudecarea cazului, ceea ce înseamnă că probele vor fi din nou administrate, martorii reaudiați, iar procesul ar mai putea dura câțiva ani. Judecătoria Ploiești a refuzat să comenteze situația

Cazul lui Marian aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu