marți, 4 iunie 2019

Cimitirul din Ariceștii Rahtivani arată de parcă ar fi groapa de gunoi





Ariceștii Rahtivani este o comună destul de dezvoltată cu un buget destul de bun, pentru un contract cu Rosal sau altă firmă de ridicarea gunoiului.
Azi am făcut o deplasare la fata locului să vedem despre ce este vorba,fapt în care găsim la intrarea în cimitir lângă alee,în fața și în spatele băncuțelor mai multe grămezi de gunoi...și întâmplător am dat de un domn care unicul sau fiu a murit într-un tragic accident de mașina împreună cu alții prieteni,acesta fiind înmormântat mai în spate.
Lângă mormântul copilului lor oameni fără suflet și fără bun simț arunca gunoaiele și nu unul sau două,fac grămezi de gunoi la nici 2 m de acesta.
Părinții, oameni destul de înaintați în vârstă,singuri fără nici un alt copil,pe lângă pierderea pe care au suferit-o trebuie sa îndure zilnic nepăsarea oamenilor.Nu atac religia nimănui,doar spun un adevăr,și anume ca niciunul din cei doi preoți nu au luat nici o măsură de 2 ani pană în prezent,ci doar continua să taxeze financiar oameni,cât și firmele care efectuează lucrări în cimitir fapt care nu este normal și prevăzut în lege.Și totuși în urma veniturilor lor nu chiar modeste se plâng că nu sunt fonduri pentru întocmirea unui amărât de contrat de salubritate pentru ridicarea gunoiului.Problema nu ar fi banul,problema este lipsa de bun simț și suflet Și chiar dacă ar fi să ne gândim la bani,în cele din urmă nimeni nu plătește un loc în cimitir unde să se strângă gunoiul colectiv.În concluzie părinți au fost nevoiți să pună pancarde si au dus o parte din gunoi la intrarea în cimitr, să aducă aminte oamenilor că cimitirul nu este groapă de gunoi dar și să,atragă atenția preoților cu speranța de a se face ceea ce este corect sa fie făcut. Fiind conștient de riscul de a fi amendat de lege la reclamația făcută de preoți și să aducă aminte oamenilor ca cimitirul nu este groapă de gunoi.
Dar chiar și în urma acestei inițiative oameni au rămas la fel. Din contră preoții l-au reclamat la poliție acesta riscând o amendă în timp ce pe preoți nu îi trage nimeni la răspundere,fiind responsabili de întreținerea cimitirului în totalitate.Continua să nu le pese de această situație și oare de ce?
Pentru că rezolvarea acestei probleme nu le aduce nici un profit financiar.
Dacă nici legat de locul unde vom ajunge cu toți, nu suntem oameni, atunci unde sa fim ?
Tu cum te-ai simți și ce ai face în situația de față ?